Oktatók

ALAPÍTÓ:

HARSÁNYI GÁBOR színművész

MŰVÉSZETI VEZETŐ:

HARSÁNYI MELINDA SZÍNÉSZ-DRÁMATANÁR, RENDEZŐ

received_962903727067263

https://www.facebook.com/harsanyistudio?ref=bookmarks

“Számomra a tanítványokkal való foglalkozás örömteli és kreatív munka, amit az egymás iránti tiszteletre alapozok. Aki a stúdió diákja lesz, egy elfogadó közösségben talál otthont, ahol az egyéni kommunikációs és előadói készségek, képességek megismerésén, kibontakoztatásán túl, a csoportos együttműködést, a társakra való odafigyelést tanuljuk egymástól. A színjátszás területén felfedezési útra induló fiatalokkal, a próbafolyamat egyben önismereti utazás, amelyben a tehetség lassan
megmutatkozik, érik, hogy aztán felnőtt korra megtalálja az utat magának. A
legszebb feladat számomra részt venni egy ifjú ember személyiségének
kibontakoztatásában.”

Harsányi Melinda Budapesten született.  A gimnázium elvégzése után marketing kommunikációból diplomázik, majd színháztörténetet tanul és angol szakos bölcsész valamint drámapedagógia szakokon szerez ujabb oklevelet. Diplomamunkáját a Kabóca Bábszínház „Let’s Play” angol nyelvű előadásának elemzéséből írja és később részt vesz az „On the Road” című műsor prezentálásában is. Eközben rendező asszisztensként dolgozik a Vidám Színpadon , a Budapesti Kamaraszínházban valamint az Újpest Színházban, illetve szerkesztő-riporterként a Magyar Rádió angol adásának szerkesztőségének munkatársa lesz.  Színdarabok társ szerzője és dramaturgja, ezen kívül dráma és színjáték tanárként a Budapesti Kommunikációs Főiskolán majd a Kispesti Waldorf Gimnáziumban tanít.

 

A 2014-ben bemutatják egyfelvonásos színdarabját, a Gyilkos próbát, amely egyben első önálló rendezése is. A Budafoki Tavaszi Fesztivál keretén belül a „Börtönszínház” című tragikomédiát rendezi, majd a „Mi időnk” című musical társszerzője lesz.

 

Jelenleg a Gózon Gyula Kamaraszínházban látható interaktív mesejátéka, amelynek rendezője és szereplője egyaránt. Tanít az Apor Vilmos Főiskola drámapedagógia szakirányú továbbképzésén valamit több helyen vezet kommunikációs tréninget, színjászó csoportokat.  Folyamatosan dolgozik gyermekszínjátszó társulatokkal és rendez ifjúsági előadásokat valamint mesejátékokat ír. 2002 óta szervezője és tanára a Harsányi Gábor Színjátszó és Kommunikációs Stúdiónak.